BEINSPIRED

Goedbedoelde raad: een vervolg

“Mama, het is niet omdat ik iets tegen jou vertel, dat ik daarom ook hulp van jou verwacht. Sommige dingen kan en wil ik enkel en alleen aan jou vertellen, gewoon luisteren is op dat moment meer dan genoeg hoor. Als ik jouw hulp nodig heb, zal ik dat wel duidelijk vragen.”

Een heldere boodschap van onze 17-jarige dochter! Ik kan moeilijk beschrijven wat die woorden op dat moment bij mij teweeg brachten. Ze gaven een bevreemdend gevoel van loslaten, confrontatie maar ook van trots.

Hoe ze daar op haar eigen manier, mij liet stilstaan over de mama die ik ben, en ik daar onmiddellijk op dat eigenste moment besefte dat ze overschot van gelijk had.

Het is nu eenmaal een feit dat als één van de dochters hun verhaal komt doen, ik onmiddellijk naar de wat-kan-ik-doen-modus overschakel. Ik overstelp hen elke keer weer met goede raad, tips en advies om hun problemen op te lossen.

Enkel en alleen maar goedbedoelde raad…. Ik had er eerlijk waar nog nooit eerder bij stilgestaan. Ik vond instant hulp aanbieden een standaard taak als moeder. Ik was ervan overtuigd dat ze dat van mij verwachtten.

WhatsApp Image 2019-02-23 at 14.47.23

Eensklaps besef ik dat  onze dochters geen ‘kinderen’ meer zijn, maar zelfbewuste, intelligente jonge dames, elk met hun specifieke eigenheid en karakter, jonge mensen perfect in staat om hun eigen boontjes te doppen en hun dagdagelijkse problemen op te lossen.

Deze gedachte brengt mij een vreemde en onverwachte vorm van geruststelling en ik voel een last van mijn schouders glijden…

Bedankt lieve dochter voor de wake-up call.

Ik ben trots op jullie allebei.

Lees ook: goedbedoelde raad en moreel


Liesbeth – 23/02/19

Een gedachte over “Goedbedoelde raad: een vervolg”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s