BEHEALTH

Remove before flight … vervolg

Meestal heb ik de touwtjes stevig in eigen handen. Ik voel me de piloot van mijn gezondheid. Ik sta op mijn autonomie, op mijn beslissingsbevoegdheid en op mijn eigen verantwoordelijkheid. U hebt uw expertise die ik zonder enige twijfel respecteer, ik heb mijn beleving en wens ook hiervoor gerespecteerd te worden. Vanuit mijn beleving houd ik de touwtjes stevig zelf in handen mits uw ondersteuning weliswaar.

Of speelt er meer?

Het ligt nog bijzonder vers in mijn geheugen: Helemaal overstuur en radeloos (lees ook: stuurloos) verloor ik enkele weken geleden plots hoogte op mijn “ik ben niet ziek” koers. Een zwakte viel over me heen, ik voelde me onzeker en bleef de stuurknuppel met de grootste moeite vastklampen. Noodgedwongen en met grote angst in de ogen keek ik in een paniekreactie richting copiloot.

Zonder aarzeling nam hij het van me over. Een geolied team om ons heen nam ook meteen het draaiboek “acute opflakkering van mijn chronische aandoening” door. Ik was uitgeput van de lange, ononderbroken vlucht. Helder denken werd moeilijk maar afstevenen op een crash was en is geen optie. Het team schoot in actie. Mijn bezorgdheden werden besproken, onderzoek gepland, resultaten geanalyseerd …

De koers moest worden aangepast, dat was duidelijk.

De bevindingen en analyse van het team liggen voor ons. Normaal weet ik wat ik wil, altijd. Dit keer niet. Ik moet bekennen,  zelfs deze piloot kent grote zwaktes in de chaos en moet op de verantwoordelijkheid en de beslissingsbevoegdheid van de copiloot rekenen. De samenwerking met en afstemming van het team is daarbij van onwaarschijnlijk groot belang. Ik kan uiteindelijk niet beslissen in deze plotse chaos hoe we de koers zullen bijsturen en ik laat het over aan mijn arts en zijn team.

Ik heb de voorbije drie jaar erg veel geleerd. Na vele jaren van absolute zelfcontrole en autonomie (soms met roekeloos en onverantwoord stuurknuppel gedrag) ben ik er intussen van overtuigd: alleen kan ik dit niet. Een team van mensen rond me met elk hun eigen kennis en expertise zijn mijn houvast geworden. Weken, maanden, jaren hield ik de stuurknuppel stevig in eigen handen. Zonder aarzeling, het altijd beter denken te weten vanuit mijn ervaring en beleving en uiteraard ook rekening houdend met de kennis en expertise van arts en zijn team. Enkele weken geleden vertrouwde ik de verantwoordelijkheid en beslissingsbevoegdheid helemaal toe aan mijn arts. Zonder aarzeling, met vertrouwen in zijn kennis, kunde en opgebouwde expertise.

Chronische zorg is zorg rekening houdend met onvoorzienbare en onvoorspelbare omstandigheden. Om een zo optimaal mogelijke koers te behouden is het belangrijk om in alle openheid en met wederzijds respect en vertrouwen met elkaar te communiceren en te overleggen. Ik denk dan ook dat de vraag niet aan de orde is wie de uiteindelijke verantwoordelijkheid en de beslissingsbevoegdheid op zich neemt/moet nemen. Het is mijns inziens een kwestie van gedeelde verantwoordelijkheid als zorgverlener, zorgvrager en geolied team.

Wederzijdse erkenning en open communicatie in vertrouwen zijn wat mij betreft absolute voorwaarden voor piloot en copiloot om een vlucht van vele uren samen in een cockpit door te brengen. Wederzijdse erkenning en open communicatie in vertrouwen zijn ongetwijfeld nóg belangrijker in zorgrelaties waar maanden, jaren zo niet levenslang samen de koers uitgetekend wordt richting optimaal comfort en beste slaagkansen op een zachte landing.

“Ik dacht dat het kon; ik dacht dat als je iets heel graag wil, je dat voor elkaar kon krijgen; Ik dacht als ik er maar hard genoeg in geloof: “ik ben niet ziek” … rechte gezondheidslijn vooruit, geen ruimte voor turbulentie. Ik dacht …”

“Alleen ga je sneller, samen geraak je verder.”

Oud Afrikaans gezegde

 

Als we onze kennis, kunde, expertise, ervaring en beleving naast elkaar willen, kunnen, durven leggen en samen beslissingen nemen richting meest optimale vluchtroute, geraken we daarmee niet verder?

 

Lees ook: Remove before flight en stuurloos


Inge – 25/02/19

Een gedachte over “Remove before flight … vervolg”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s