BEFRIENDS

Drie yogamatjes, een lerares en twee vriendinnen

Een vijftal jaar geleden wist een kennis me te overtuigen om mee te gaan naar een yoga les. Ik was nogal sceptisch en nam met bedenkelijke blik voor het eerst plaats op een matje. Ik? Controlefreak? Loslaten? No way! En toch, tegen alle verwachtingen in beviel de proefles me en schreef enkele lessenreeksen op rij in. Soms ging ik door de reeks met het grootste gemak, andere keren haakte ik na twee à drie sessies af. Ik had een duidelijke haat-liefde verhouding met mijn matje.

Toen de onrust ons in de zomer van 2018 allebei genadeloos overviel, kreeg ik een geniale ingeving: ik probeer het nog eens, die yoga, en ik neem gewoon mijn beste vriendin mee. Ik was aangenaam verrast dat ze zich er voor openstelde. Kunnen wij dat? Ja wij kunnen dat. Samen!

Ergens op een maandagnamiddag te midden van de drukte van een nieuwe werkweek: drie yogamatjes, een lerares en twee vriendinnen. We moesten en zouden onze ademhaling onder controle krijgen en we zouden willens nillens herboren terug buiten komen met de juiste tips & tricks in onze zoektocht naar innerlijke rust. Waar we allebei niet bij ‘stil’ hadden gestaan? De confrontatie! Het openhartige gesprek over de beweegreden van deze afspraak en het voelen van de verkramping in ons lichaam als gevolg van de onrust in ons hoofd was zó heftig aanwezig! Hier waren we duidelijk niet klaar voor.

Onder het motto “als we de rust op zoeken” dan doen we dat goed, hadden we er ook nog eens een picknick in het park aan gekoppeld. Het valt niet te beschrijven, mijn gevoel, jouw gevoel, ons gevoel … het werd plots heel stil, daar op die bank in het park, met onze zelfgemaakte wrap in de hand. Allebei … verzonken in gedachten.

We waren het er over eens na deze op zijn minst ‘stille’ namiddag: yoga en meditatie zijn absoluut oké maar het heeft geen zin om zoiets te forceren. Je moet er klaar voor zijn, jezelf durven, willen en kunnen openstellen. Toch zijn we dankbaar voor deze ervaring, hoe oncomfortabel die ook aanvoelde. In de ongemakkelijkheid van de situatie waren we er voor elkaar. Dat op zich bracht uiteindelijk, op een terrasje in de zon met een glas witte wijn, het gesprek tussen ons weer op gang.

Helemaal buiten onze comfortzone maar met de juiste mensen om ons heen … een vreemd en vertrouwd gevoel tegelijk! Dankbaarheid, absoluut!

index


Liesbeth en Inge 13/02/19

Een gedachte over “Drie yogamatjes, een lerares en twee vriendinnen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s