BEFRIENDS

Ons kent ons

Toen ik vanmorgen wakker werd leek ik wel overreden door een bulldozer. Aan mogelijke verklaringen geen gebrek. Mogelijke oplossingen? Net iets lastiger. Kalm-aan-dag? Zetel-deken-dag? Heb-ajb-compassie-dag? Negeer-dag? Go-go-go-dag? Ik-versla-de-wereld-dag? Zeg-mij-maar-niks-dag? Tegenwoordig behoren ze allemaal tot de opties, al zeker in een roes van venijnige-valse-power-medicatie-boost.

Laat het ons dus maar op een we-doen-vandaag-zo-gewoon-mogelijk-dag houden. En die begint met een douche, een hete douche die de pijn in lijf en leden wat verzacht. Hoop ik.

Nog voor ik de kans grijp op een niet-bezette badkamer, komt een typisch zaterdags WhatsApp gesprek op gang met ‘ons’ Liesbeth.

ONS … sinds vorige week door onstwee uitgeroepen als “#bestfriends woord van het jaar 2019”. Wij mogen en kunnen helemaal onszelf zijn bij mekaar. De meest ernstige gesprekken en de grootste hilariteit inclusief. Dat staat buiten discussie. Ons kent ons én ons ziet ons, ook op de meest zwakke momenten, onzichtbaar voor het blote-buitenstaander-oog.

En uiteraard, het kan en mag niet ontbreken: ons plaagt ons…

Thats the clue én the glue!

Typische op zaterdagmorgen:
– “Ik ga me opfrissen. Weet je, ik blijf onder de douche tot alle warm water op is. Zalig voor mij, pech voor de rest. Punt.”
– “WARM water? OpFRISsen?”
🙈
😂
– Wij horen mekaar nog. Bye. Punt.
WhatsApp stilte in de ‘ons’ groep.

Intussen ben ik al een tijdje onder de douche vandaan en kom ik tot het besef: niet alleen de hete douche verzachtte de pijn in lijf en leden, maar mogelijks nog meer de brede lach op mijn gezicht…

Dát heen en weer gesprek tussen ons zonder begin en eind: even-horen-hoe-het-met-je-gaat, weinig-woorden-veel-te-zeggen, moet-je-dit-horen, je-moest-eens-weten-wat-ik-nu-voor-had, alles-goed-of-nee-toch-niet, …

Dát gesprek tussen ons dat met ‘the glue’ van unieke ‘ons’ humor eindeloos aan mekaar blijft plakken. Het is zonder meer ‘the clue’ van onze vriendschap! Dat beseffen doet me vandaag de pijn in lijf en leden een beetje vergeten!

Dank je wel!

your_quotes_picture(14)


Inge – 25/05/19

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s