BEHEALTH

Gezocht … gelijkgezinden

Ernstig ziek zijn is confronterend. Soms komt daar nog een gevoel van machteloosheid en controleverlies bij. Zorg verlenen is daardoor ook autonomie herstellen. De manier waarop patiënt en zorgverlener met elkaar in gesprek gaan kan de zorg positief beïnvloeden.

Dát!

Dat we dat alleen maar kunnen bevestigen vanuit onze eigen ervaringen als patiënt en verpleegkundige, Liesbeth en ikzelf. Mogelijks nog meer vanuit ons mens-zijn…

We namen de voorbije maanden wel vaker een moment de tijd om er iets over neer te schrijven, hier op deze webstek. We zaten er de voorbije jaren ook niet om verlegen om onze ervaringen her en der te delen onder de vorm van een interview, een lezing of een bijdrage in een documentaire.

Gelijkgezinden!

Dat we allebei ietwat ‘Social Media addicted’ zijn en ons dat zowel positieve als negatieve ervaringen oplevert. Mogelijks ook toevallige ontmoetingen die verder gaan en dieper reiken …

Gelijkgezinden, je komt ze overal tegen. Ook op Twitter. We herinneren het ons nog goed, die zaterdagvoormiddag tijdens het symposium Medische Wereld in april 2018. Het was onze allereerste ontmoeting met ene Edgard Eeckman.

 

Jij bent oké, ik ben oké!

Dat we niet zomaar de woorden #human, #wederzijdsrespect en #wederzijdsvertrouwen gebruikten maar er elkaar ook in terug konden vinden, dat wisten we al van bij onze eerste ontmoeting als patiënt en verpleegkundige. Dat we datzelfde ook bij Edgard ontdekten …

Vandaag zijn we ongeveer anderhalf jaar verder en intussen zijn we op zoek naar gelijkgezinden. Mensen die het ook vanzelfsprekend vinden dat de relatie patiënt-zorgverlener gelijkwaardig is. Hebt jij het zelf al zo ervaren, of misschien net anders? Of vind jij gelijkwaardigheid een essentiële waarde? Een waarde die des te belangrijker is als een mens ziek – en daardoor extra kwetsbaar – is?

Schermafdruk 2019-10-14 12.52.28

Patient Empowerment!

Gebaseerd op het wetenschappelijk onderzoek dat Edgard Eeckman de voorbije jaren deed en zijn inzichten gebundeld in het boek “balanceren tussen macht en onmacht” wil de vzw Patient Empowerment concreet invulling geven aan het principe van Patient Empowerment. Dat doet de vzw via bijdragen op congressen en symposia; het organiseren van workshops, opleidingen en cursussen; in publicaties en via een nieuwsbrief.

Welkom!

We heten je dan ook graag welkom op de webstek van de vzw en nodigen je geheel vrijblijvend uit om de vzw te steunen door middel van lidmaatschap.

Logo-PatientEmpowerment-Baseline-Colour

https://patientempowerment.be/


Inge en Liesbeth – 13/10/19

 

Een gedachte over “Gezocht … gelijkgezinden”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s