BEHEALTH

Zorg voor mekaar… en voor jezelf

Ik voel de voorbije dagen bijzonder veel bij alle berichten op Social Media, radio en TV … Er is zoveel wat ik zou willen schrijven en minstens evenveel wat ik graag zou willen delen.

Té veel misschien.

Daarnet schreef ik enkele zinnen neer in een persoonlijk berichtje aan een vriendin-verpleegkundige. Een eenvoudig en persoonlijk bericht dat ik eigenlijk ook gewoon met iedereen kan delen, in het bijzonder met elke hulp- en zorgverlener die nu keihard in de weer is: zorg voor mekaar… en voor jezelf!

“Hallo maatje. Hier alles onder controle. Zelf een serieuze verkoudheid die aansleept en zoonlief ook keelpijn en een loopneus. We zijn op onze hoede en blijven netjes weg van ’t volk.

Ik heb niet echt schrik maar erger me wel uitzonderlijk mateloos aan mensen zonder gezond verstand die het niet snappen dat we solidariteit moeten tonen met al wie zwakker is – oud én jong – en met onze hulp- en zorgverleners.

Mensen hebben het echt niet door dat het een kwestie is van onze gezondheidszorg op dit moment beheersbaar te houden en mekaar te beschermen. Ook al voelen we ons kerngezond en ‘zijn wij sterk genoeg om het te overwinnen’.

Daarom net wil ik me wel éxtra verantwoordelijk gedragen.


Wie weet en beleeft (of ooit al beleefd heeft) – zelf of in zijn naaste omgeving – hoe kwetsbaarheid voelt en/of hoe kwetsbaar mensen kunnen zijn, gebruikt nu zijn gezond verstand en blijft binnen. Zo moeilijk is dat echt niet.


Dubbel dikke chapeau voor jullie, die in de bres springen en alles op alles zetten op dit moment.


Dus ook voor jou… Zorg goed voor mekaar en voor jezelf. Zowel thuis als op het werk.

Dat alles beheersbaar mag blijven 🙏en echt waar…

Respect😘!”

X Inge


Inge – 15/03/20

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s