Inge

INGE_DRIESLUYTEN2.jpg

Kennis en ervaring zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vanuit die invalshoek denk ik graag op een authentieke, positieve en proactieve manier mee rond thema’s als kwetsbaarheid, zorg en gezondheid in tijden van digitale en technologische (r)evolutie.

Al tijdens mijn opleiding licentiaat handelswetenschappen was ik geboeid door organisaties, structuren en mensen. Vooral hoe formele en informele netwerken zich vormen en nog meer welke plaats mensen daarin opnemen. Toen ik in 2000 de diagnose colitis ulcerosa kreeg, werden toekomstplannen bijgestuurd.

Ik koos uiteindelijk doelbewust voor mijn gezin en de steun aan mijn echtgenoot (achter de schermen) bij de uitbouw van ons bedrijf actief in de bouwsector. Het was de ideale combinatie om een work-health balance te bewaren.

Toen ik in 2015 tijdens een hevige opstoot van mijn ziekte opnieuw heel concreet in contact kwam met gezondheidszorg, besloot ik om me te engageren en me onder meer in te zetten rond het thema patiëntenparticipatie. Dat leerde me dat kennis en ervaringen uitwisselen een enorme meerwaarde biedt, niet alleen voor lotgenoten maar voor iedereen die met een OPEN blik naar onze maatschappij en gezondheidszorg DURFT te kijken. Op die basis en met wederzijds respect voor de kennis en kunde van anderen werkte ik de voorbije jaren mee aan verschillende projecten.

Ik ben dankbaar voor de vele mensen die mij hierin steunen, kansen geven en blijven aanmoedigen om door te gaan.

Meer over de opleidingen, loopbaan en interesses van Inge kan je nalezen op LinkedIn

Haar gedachtegang kan je volgen op Twitter

Lezenswaardig: Keynote tijdens Kick-off Takeda Belgium 2018